Täpsem info ja ajakava selgub päeva lähenedes. Sissepääs 5€!
Piletid saadaval eelmüügis ja ürituse eel muuseumis.
Perepäeva teemaks on toit ja kõik, mis sellega seondub – mõttetoit, mõju keskkonnale, ühiskonnale ja inimesele, toidu tootmine, käitlemine ja pakendamine, toidu raiskamine ja toidujäätmed jne.
Fookuses on kohalike aiasaaduste käitlemine ja hoidiste valmistamine ning kohalike aiasaaduste väärtustamine. Sihtgrupiks on väikelastega pered ja täiskasvanud.
Töötoad on vanade kommete ja tavade järgi. Ühes õpitoas valmistatakse traditsioonilisel viisil õunamahla, teises teeme õigesti komposti, kolmandas valmistavad pered käelise tegevuse raames vanaema Aili juhendamisel looduslikust materjalist tõrumehikesi ja kastaniloomi.
Talveõunad paigutatakse õlgedega vooderdatud kastidesse nagu ennevanasti.
Esinevad Jana Trink erakooli mudilaskoor Primo ja solistid.
Koidula muuseumimaja taga paikneb renoveeritud aedpark, mis on väike osa endise Ülejõe koolitalu krundist, kus paiknesid Jannsenite perekonna põllu- ja heinamaad. Jannsen rajas 19. sajandi keskpaigas ka köögivilja- ja õunaaia, kus kasvatati ka kartulit ja teravilja, mille koristustalgutel oli kaasatud kogu koolipere. Ka praegu kasvavad aias 10 õunapuud, mis kannavad saaki. Samuti on ürdiaias küpseks saanud mitmed juurviljad ja marjad.